odmaraliste ivanova korita
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
REKREATIVNO EDUKATIVNI CENTAR LOVĆEN
U okviru Nacionalnog parka “Lovćen” (koji zahvata površinu od 6400 hektara), na 1200 – 1250 metara nadmorske visine, nalaze se Ivanova korita, nazvana po osnivaču Prijestonice Cetinje Ivanu Crnojeviću koji je tu često boravio. Ivanova korita su udaljena 14 km od Cetinja, 54 km od Kotora ako se ide starim putem preko Njeguša a 64 km ako se ide preko Budve, 44 km od Podgorice, 43 km od Budve, 56 km od aerodroma Golubovci (Podgorica), 64 km od aerodroma Tivat a 124 km od aerodroma Ćilipi(Dubrovnik), 84 km od Luke Bar, itd, tako da se od pomenutih turističkih destinacija do njih brzo stiže auto-prevozom.
 
Rekreativno-edukativni centar “Lovćen” sadrži 13 poluapartmana, 20 trokrevetnih i 18 četvorokrevetnih soba, restoran, kafeteriju,tri učionice, sala za sastanke do 35 mjesta, diskoteku, ljetnu pozornicu i ljekarsku ambulantu. . Sobe posjeduju francuske i pomoćne ležajeve, kupatila, mini kuhinje, TV, Wifi i terasu. U sali za ručavanje, koja ima kapacitet od 250 mjesta, poslužuju se isključivo nacionalna jela.
U centru se organizuju ljetovanja i zimovanja djece, kamp kamerne muzike, kao i kampovi italijanskog i francuskog jezika, kao i košarkaški, teniski i rukometni kampovi. U objektu se mogu iznajmiti bicikli i skije, a za skijaše početnike je na raspolaganju instruktor.
 
Ponudu javne ustanove „Lovćen – Bečići“ upotpunjuju sadržaji dva sportsko–rekreativna terena, baby ski lift (besplatno za sve goste) kao i prvi avanturistički park na prostoru Crne Gore, u blizini centra i bungalova, u kojem se nalazi sedam gradacijskih staza sa po 15 igara, namijenjenih starosnoj dobi od 5 do 70 godina. Za ljubitelje pješačenja i biciklizma, postoje markirane i obilježene staze koje otvaraju pogled na prelijepe predjele Nacionalnog parka. Među njima se izdvajaju: I staza (12.7 km): Palac – Treštenik – Šančevi – Koložun – Vjetreni Mlin – Dolovi – Palac; II staza (12 km): Ivanova Korita – Jezero – Bukovica; III staza (4.5 km): Ivanova Korita- Majstori.
 
hotel ivanov konak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HOTEL „IVANOV KONAK“
Hotel „Ivanov Konak“, površine 500 m2 je smješten u veličanstvenom ambijentu Ivanovog katuna, oivičenog stoljetnim bukovim i borovim šumama, krunisanim Lovćenskom kapom, na čijem se vrhu nalazi Mauzolej Petra II Petrovića Njegoša.
Hotel „Ivanov Konak“ nudi ugodan smještaj u 5 studio apartmana i 2 dvokrevetne sobe sa sopstvenim terasama – vidikovcima. Sobe odišu rustičnim stilom, koji nudi intimu i toplinu porodičnog doma, ali i komfor koji sa pravom zaslužuje 4 zvjezdice.
Apartmani i sobe imaju TV sa satelitskim programom, internet priključak i mini bar.
Ugodnost boravka upotpunjuje sala za ručavanje sa 60 mjesta, kafe bar sa 30 sjedišta i ljetne terase koje mogu primiti 120 gostiju. Gostima je na raspolaganju parking za trideset vozila i hotelskim garažnim prostorom. Sve ovo upotpunjuju prekrasna dvorišta, šetalište i stoljetna bukova šuma koja se nalazi u zaleđu hotela i koja plijeni nestvarnom prirodnom ljepotom. U jelovniku dominira tradicionalna crnogorska kuhinja, ali nijesu zapostavljeni ni specijaliteti poznati i priznati širom svijeta, koji obilnošću i kvalitetom zadovoljavaju i najprobirljivije gurmane.
Hotel je dobio nagradu 23.12.2010 godine kao nabolji mali hotel u kontinentalnom dijelu Crne Gore (WILD BEAUTY AWARD 2010).
 
palac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DEPANDANS „PALAC“
Ljetnjikovac Kralja Nikole i njegove familije, izgrađen je 1896.godine, a 1905. kralj Nikola mu je dodao još jedan sprat. 2009. godine je renoviran i napravljen reprezentativni objekat površine 360 m2.
U prizemlju se nalaze šank bar, dva salona i biblioteka crnogorske literature, na prvom spratu su dva apartmana površine 70 i 60 m2 a u potkrovlju su četiri apartmana. “Palac” ima i lijepo uređenu baštu površine oko 700 metara kvadratnih i prostore za piknik sa klupama, stolovima i pokrivenim roštiljem što omogućava sadržajniji boravak u prirodi.
 
odmaraliste rafailovici
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DJEČIJE ODMARALIŠTE U RAFAILOVIĆIMA
Odmaralište u Rafailovićima, nalazi se na samoj obali u istoimenom ribarskom selu u Bečićima. Raspolaže sa 250 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom I TV salom.
U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obeštećenja iz centralnog i sjevernog djela Crne Gore.